____________________________________________________________________________________________________________________________

De første spæde ”spadestik” til firmaet ”skolehunden.dk” startede tilbage i december 2013, da Irene skulle skrive en artikel til DKK’s medlemsblad HUNDEN om Rikke og Thomas’ arbejde som skolehundeekvipage.

Irene ringede til Rikke med formålet at hente informationer til brug i artiklen. Intet andet.

Hverken Rikke eller Irene havde en forestilling om, at denne samtale skulle medføre et fremtidigt samarbejde med ”skolehunde.dk” i centrum.

 

Et samarbejde var oplagt

Samtalen viste sig hurtigt at tage en anden drejning end udelukkende et interview – og inden der blev lagt på i stort set hver sin ende af landet, var talen om et samarbejde allerede etableret.

”Jeg var meget fascineret af Rikkes enorme viden og bevidsthed omkring sit og Thomas’ arbejde. Og ikke mindst den positive forskel, Thomas skaber for børnene på Resen Skole”, fortæller Irene.

”Med min forhåndsviden om hundeadfærd, var jeg slet ikke i tvivl om, at dette arbejde ikke handlede om, at Thomas blot kom med Rikke på arbejde for at hygge om børnene. Nej, hans job er særdeles professionelt, hvilket Rikke sikrer opretholdt igennem sin tilstedeværelse og håndtering af både Thomas og børnene. Det vagte min nysgerrighed og ikke mindst min interesse for at være en del af dette meningsfyldte arbejde”.

Rikkes oplevelse af interviewet var helt i tråd med Irenes. ”Jeg var helt høj efter samtalen og der var langt til loftet den aften efter interviewet”, siger Rikke med et stort smil.

”Jeg var gennem den sidste tid ofte vendt tilbage til tanken om, at de resultater Thomas og jeg oplevede med brugen af ham som pædagogisk og terapeutisk værktøj, er så virkningsfulde, at vi burde nå ud til andre skoler”.

”Og efter samtalen med Irene, blev det pludseligt helt tydeligt, at hende og jeg sammen kunne skabe en professionel uddannelse på dette felt. Sammen har vi hele pakken. Det var så fedt pludseligt at have en sparringspartner på de tanker og problemstillinger, jeg havde gået med alene”, siger Rikke.

 

Planerne tog form – skolehunden.dk er en realitet

Rikke og Irene arbejder professionelt med henholdsvis børn og hunde, hvilket optimerer samarbejdet og kvaliteten af uddannelsen.

Rikkes ekspertise og erfaring indenfor specialpædagogik er stor. Til dagligt arbejder hun med at bringe hunden i spil ind i det pædagogiske felt således der opstår læring for børnene både personligt, socialt og fagligt.

Og med Irenes mangeårige ekspertise indenfor indlæring af hunde og viden om hundeadfærd, er de det perfekte match for et samarbejde omkring et uddannelsesforløb i ”skolehunden.dk”.

Meget brainstorming, masser af planlægning og timevis og atter timevis af telefonsamtaler har taget form igennem 2014. Og Rikkes og Irenes ihærdighed er nu årsagen til at de d. 1. februar 2015 kunne slå døren op til Danmarks første professionelle uddannelse for speciallærere med egen skolehund.

____________________________________________________________________________________________________________________________

skolehunden.dk Irene Jarnved Rikke Kilschow Espersen Kontakt os på: info@skolehunden.dk

 

 

Copyright © All Rights Reserved